ՍՈՒՐՔԻ
Մուսալեռցիների ու Քեսապցիների ավանդական պանիրներից է։ Այն պատրաստում, գնդում և չորացնում են․ սուրքիով պատրաստում են բազրկանի աղցանը և պանրով հաց։ Մատուցելիս վրան ձեթ են լցնում։
Մուսալեռցիների ու Քեսապցիների ավանդական պանիրներից է։ Այն պատրաստում, գնդում և չորացնում են․ սուրքիով պատրաստում են բազրկանի աղցանը և պանրով հաց։ Մատուցելիս վրան ձեթ են լցնում։
Մածունից ստացված շոռը համեմել խառնելով պղպեղի կծու մածուկ, կարմիր և սև պղպեղ, քիմիոն, դարչին, բահար, ուրց, ռեհան, ծիթրոն։